059 016 814
059 016 814
Naročite se na BREZPLAČNI POSVET
Od ust do ust
 
Mikroskopsko zobozdravstvo
 
CELOSTNA obravnava
pacientov
 
Poglobljena sodobna
DIAGNOSTIKA
 
Odženemo strah in zadržke
pred zobozdravnikom
Mnenja pacientov
"Sem izredno zadovoljna z opravljeno storitvijo..... "
"Ne morem verjeti, da bom to zdaj napisala, a - kar z veseljem hodim k vam.... "
"Neverjetna potrpežljivost, njegova sposobnosti empatije, strokovnost…. "

Naši strokovnjaki


Simon Bele, dr. dent. med.


Ustna medicina premika meje zobozdravstva.

Že od malih nog sem kazal znake bodočega zobozdravnika, saj sem kot otrok na hiši mojih starih staršev v Straži pri Novem mestu, na veselje mojega dedka zvrtal kar precej lukenj v fasadi. To je bil moj prvi stik z vrtanjem. Seveda lukenj nisem zakrpal, tega sem se naučil mnogo kasneje. Ker je moj oče gradbinec in so me od nekdaj zanimale stavbe vseh vrst, sem v osnovni šoli najprej razmišljal, da bi postal arhitekt. Toda v gimnazijskih letih se je v moje življenje pripeljal nevsakdanji motorist Džuro, ki je imel licenco za vrtanje. Po njegovi zaslugi sem začel razmišljati o poklicu zobozdravnika.

Tako sem postal študent 1. letnika Medicinske fakultete v Ljubljani, smer stomatologija. Sedem let pozneje sem se kot mlad zobozdravnik zaposlil v Zdravstvenem domu Novo mesto, kjer pa kljub znanju in veliki želji nisem preveč užival, saj sem moral pacientom vse prevečkrat reči "ne". Zato sem kmalu odprl svojo zasebno ordinacijo.
Nekaj let pozneje sem na izobraževanju srečal Sebastjana Perka, mojega sošolca s fakultete. Naključno srečanje je prineslo zamisel o širitvi koncepta Ustne medicine na Dolenjsko in ni bilo dvoma o moji nadaljnji poklicni pot, saj je Ustna medicina ekipa enkratnih ljudi, strokovnjakov, ki uživajo v svojem poklicu oz. bolje rečeno poslanstvu. Tu gre za resnično pravo zobozdravstvo, ki sem ga iskal osem let. Ustno medicino resnično priporočam vsem, ki jim je mar za svoje zdravje in si želijo strokovnega, prijaznega ter tehnološko dovršenega pristopa. Ustna medicina premika meje zobozdravstva. Od 1. oktobra 2015 tudi v Novem mestu. Sedaj pa zares 100 odstotno uživam v svojem poklicu!
 

Nataša Velše, zobozdravstveni asistent


"Že od nekdaj so knjige moje velike prijateljice, zato bi rada povzela našega velikega pesnika Toneta Pavčka, ki je dejal, da je ta svet lep, če nekomu nekaj daš in če si človek do ljudi."

Že od nekdaj so knjige moje velike prijateljice, zato bi rada povzela našega velikega pesnika Toneta Pavčka, ki je dejal, da je ta svet lep, če nekomu nekaj daš in če si človek do ljudi. Nezavedno me te Pavčkove misli spremljajo od otroških dni, ko sem bila najbolj srečna v družbi nasmejanih ljudi, predvsem pa mi je bilo v veliko zadovoljstvo, da sem lahko ljudem narisala nasmeh na obraz. Da sem lahko pomagala in naredila svet boljši.

Vse to je botrovalo k odločitvi, da se vpišem na Srednjo zdravstveno šolo Novo mesto. Novo znanje in prve delovne izkušnje so potrdile mojo pravilno izbiro. Po končani srednji šoli sem se zaposlila v Domu starejših občanov Novo mesto, kjer sem delala nekaj let. Hvaležna sem za ta leta, saj sem pridobila veliko znanja  s področja zdravstva, predvsem pa so me osebnostno obogatila. Pristni človeški odnosi, prijazna beseda in timsko sodelovanje – vse, kar rabimo kot ljudje. Če to negujemo na temeljih strokovnosti, smo lahko uspešni kot zaposleni.

In moja »zobna pot«? Skrb za zdrav nasmeh je nuja vsakega človeka. Sama sem skorajda obsedena z njo, ko pa sem bila nedavno kot pacientka vključena v ortodontsko terapijo, me je svet zobozdravstva še bolj pritegnil. Ponudila se mi je priložnost za delo v Ustni medicini. Dr. Simona Beleta sem kot pacientka spoznala že pred leti, kjer se je izkazal s svojo profesionalnostjo in čutom za sočloveka. Takoj sem zagrabila priložnost in koz zobna asistentka postala del ekipe Ustne medicine.

Hvaležna sem, da sem del take strokovne ekipe, ki mi omogoča, da nadgrajujem svoje znanje, hkrati pa imam osebni stik s pacienti. Človek se vse življenje uči, zato se že veselim novih znanj in izkušenj v zaupanja vredni Ustni medicini.